Eğitimler için Ön Kayıt Formunu Doldurunuz
Danışmanlık için randevu alınız.

AFET GÜNLERİNDE İLETİŞİM

AFET GÜNLERİNDE İLETİŞİM 23.02.2023



Paylaş:
Yazı Boyutu






06.02.2023 nasıl bir sarsıntıyla uyandığımızı, geçmeyen 1,5 dakikayı, arkasından gelen ikinci büyük sarsıntıyı, Adana’da o gece dinmeyen yağmuru, dakikalar içerisinde ortalığın nasıl bir mahşer yerine döndüğünü o anı yaşayan hiç kimse unutmayacaktır. Hafızalardan bu anları silmek imkânsız, normale dönün hayat devam ediyor, rutinlerinizi yapın, nefes alın minvalindeki sözlerin yaramıza merhem olduğunu söylemek zor. Canımız sağ ama ruhumuz paramparça; bizleri ayakta tutan ise insani birliğimiz.

Yorgunuz, aklımızda yüzlerce soruyla kaygılıyız, öfkeliyiz, umutsuzuz, karamsarız tüm bu olumsuz duyguların içerisinde birbirimize, birbirimizin halini anlamaya en çok ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz. Bir kelimemiz, bir bakışımızla yaraya tuz da merhem de olabiliriz. Anadolu’da “lafın canı vardır” derler işte tam da bugünlerde lafımıza empati ve iyilik yükleyip can katmalıyız.

Bunun için öncelikle herkesin acıyı yaşama ve yas tutma biçiminin farklı olduğunu anlamalı ve kabul etmeliyiz. Elbette ki normale dönmek hepimiz için uzun zaman alacak ancak acısını kendine göre yaşayan birini kendi yas biçimimize göre yargılamak, onun duygularına laf etmek, birbirimizi hırpalamaktan öteye gitmeyecektir.

“Nasılsın?” sorusu her zaman kıymetli bir soru olsa da bugünlerde kıymeti daha fazla. Ama burada ufak bir nüans var. “Nasılsın?” sorusuna aldığımız cevaba karşılık vereceğimiz destek cümlelerinin empati ve şefkat barındırması oldukça önemli. Bu sebeple bu süreçte dilimizden;

“Haline şükret.”

“Olan mala mülke olsun.”

“Allah alır Allah verir.”

“Sen iyisin X kişisinin halini görsen.” Vb empati yoksunu cümleleri çıkartarak yerine;

“Benimle duygularını paylaşmak istersen seni dinleyebilirim.”

“Ne zaman istersen yanında olabilirim.”

“Senin için yapabileceğim bir şey var mı?” sorularını sormak ve karşımızdaki kişiyi acımadan, kırmadan, incitmeden dikkatle dinleyip anladığımızı, yanında olduğumuzu hissettirmemiz oldukça önemli. Bazı zamanlarda insan sadece dinlenildiğini hissetmek bazı zamanlarda ise sessizce omzuna dokunan bir el ister, sözün kifayetsiz kaldığı anlarda da iletişim devam edebileceğini unutmayın.

Ses tonumuz da söz tonumuz kadar önemli. Yüksek perdeli bir ton, afet günlerinde hali hazırda gergin ve stresli olan bir toplumda takdir edersiniz ki iletişimi çatışmaya dönüştürmekten öte bir işleve sahip olmayacaktır. Bunun için ses tonumuzu yumuşak ve güven veren bir perdede tutmak daha işlevsel olacaktır.

Maalesef gündemi hep siyasetle harmanlanan bir ülkede yaşıyoruz. Ancak şu an birbirimizi siyaseten kıracak bir dönemde değiliz. Bu nedenle farklı düşüncelere sahip insanlarla gireceğimiz çatışmanın ne yeri ne de zamanı. Bu bilinçle hareket ederek ortak acımızı paylaşmayı, birbirimize iyi gelmeyi, birbirimizi düşüncelerimize, farklılıklarımıza göre ayrıştırmadan, etiketlemeden sadece İNSANCA sarıp sarmalamayı ilke edinmeliyiz. Çünkü;

Gün ayrışma günü değil; gün birlik günü…

Gün yarayı kanatma günü değil; yaraya merhem olma günü…

Gün “BEN” diyeceğimiz gün değil; “BİZ” diyeceğimiz gün…

Ve gün bu karanlık günlerden el ele çıkabilmek için “BİR OLMA” günü…

Hepimizin ölen binlerce canımıza binlerce çocuğumuza son görevi olsun bu: Aydınlık günleri birlikte inşa edelim, birlikte iyileşelim...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Gamze Özyedek



KURUCU EĞİTMEN / SOSYOLOG / İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİM DANIŞMANI

Gamze Özyedek lise öğreniminden sonra İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde eğitimine devam etmiştir. 2009 yılında İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden eş zamanlı olarak mezun oldu. Hemen akabinde Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde üçüncü lisans eğitimini tamamlayan Gamze Özyedek 2013 -2015 yılları arasında Almanya Goethe Üniversitesi’nde Almanca dil eğitimi aldı. İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı üzerine yüksek lisansını tamamlayan Gamze Özyedek İnsan Kaynakları Yönetimi, Stratejik Yönetim Süreçleri, İş Planlama ve İş Değerlendirme, Kişisel Gelişim, Liderlik Becerileri, Müşteri Yönetimi, Kurumsal İletişim, Profesyonel Yönetim Becerileri, Diksiyon ve Beden Dili, Müşteri Memnuniyeti ve Devamlılığı, Satış ve Sektöre Özel Yönetim Eğitimleri vermektedir.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinde, sosyal sorumluluk projelerinde proje koordinatörlüğü ve eğitim koordinatörlüğü yapmanın yanı sıra çok sayıda bireysel ve kurumsal eğitimler vermiştir. Kendisinin hazırlayıp sunduğu televizyon programlarının yanı sıra çok sayıda televizyon programına uzman konuk olarak katılmıştır. Çeşitli dergilerde köşe yazarlığı yapmaktadır.

İnsan Kaynakları & Yönetim Danışmanlığı ve Eğitim başlıklarında çalışmalarını sürdürmektedir. Yeni bir şeyler öğrenerek ve keşfederek yaşamayı ilke edinen Gamze Özyedek bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır düşüncesinden hareketle 2017 yılında İdeal Psikolojik Danışmanlık ve Kariyer Gelişim Merkezi’ni kurarak çalışmalarına burada devam etmektedir.